Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Tai Chi voor Ruiters

13 juni 2019 @ 19:30 - 22:00

TAI CHI VOOR RUITERS door Arnout Ruitenberg De bronafbeelding bekijken

 • Mind your energy

  Met Tai Chi maak je gewrichten soepelen en spieren losser, vooral in het heupgebied en de schouders en bovenrug. Je laat overbodige spierspanning los en spaart daarmee veel energie uit. Daarnaast zakt je zwaartepunt naar de onderbuik en zit je stabieler en meer gecentreerd in het zadel.

 • Mind your body

  In de Tai Chi basishouding sta je met een verlengde kruin (alsof je met een koord omhoog wordt gehouden) en wijst je stuit recht omlaag. Zoals een ruiter zit in stap. Je aandacht is in het midden van je lichaam, in de onderbuik. Daar breng je ook je adembeweging naar toe. Je staat op je skeletstructuur, zodat je de bewegingsspieren zachter kunt maken.

 • Mind your moves

  Je gebruikt je aandacht om je lichaamsbeheersing te verbeteren. De oefeningen zijn in slowmotion, waardoor je de tijd hebt om waar te nemen hoe je houding, je spierspanning en je ademritme is. Het zijn milde stretchbewegingen waarin je coördinatie, balans en soepelheid traint.

 • Mind your mind

  Tai Chi is een mind-body training. Je intentie leidt waar je energie naar toe stroomt. In ontspannen concentratie is een duidelijke intentie onvoorstelbaar krachtig. Het rijden gaat dan bijna als vanzelf, je voelt je paard echt en je leidt zonder (zichtbaar) handelen.

  Voor meer info kijk op www.taichivoorruiters.nl

Gegevens

Datum:
13 juni 2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

De Valleiruiters

Locatie

De Valleiruiters
John F. Kennedylaan 2
Woudenberg, 3931XK
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *