Valleiruiters
Evenementen

Evenementen

Regelmatig organiseren wij onder andere dressuurwedstrijden, clinics voor verschillende disciplines.
In de agenda hieronder een overzicht van de komende activiteiten die tot nu toe gepland staan.

Vrijdag 21 Oktober 2022 – Clinic: Simpel rijden met Ellen Bontje

De in Duitsland woonachtige Ellen Bontje vormde jarenlang een vaste waarde voor het Nederlandse dressuurteam. Ze nam met drie verschillende paarden deel aan de Olympische Spelen, waarbij ze in 1992 met Larius II en in 2000 met Gestion Silvano N teamzilver behaalde. Daarnaast behaalde ze mooie successen op Wereld- en Europese kampioenschappen.

Op vrijdagavond zal Ellen op haar eigen wijze topruiters Dominique Filion en Febe van de Zwambagt begeleiden op paarden in verschillende stadia van africhting. Door de heldere opbouw is de opleiding van het paard hiermee duidelijk te volgen. Omdat de ruiters op verschillende paarden te zien zijn, is ook het verschil in de paarden goed te vergelijken.

Gegarandeerd een leerzame avond! Aanvang 19:00 uur. Graag vooraf aanmelden door een mailtje te sturen naar evenementen@valleiruiters.nl

De KNHS kent voor deze avond 35 licentiepunten toe. Opgeven voor 20 oktober door mail te sturen naar evenementen@valleiruiters.nl.

Vermeld bij de opgave je KNHS nummer (voor puntenregistratie), naam, adres, woonplaats.

Zaterdag 22 & Zondag 23 oktoberIndividuele trainingen

Twee dagen achter elkaar een individuele training van olympisch topruiter Ellen Bontje.

8:30 -9:15 Lizzy van Hien Eros ZZL

9:15 – 10:00 Eveline Steenhoff Vie la Vie Z

10:00 – 10:45 Malene Nootenboom   LT/ZT

10:45 – 11:30 Ilze de Meer Disconto Zware tour

11:30 – 12:15 Patrice Zuidema Floyd ZZL/ZZZ

13:00 – 13:45 Wendy Wentink   M2

13:45 – 14:30 Karen Galema Herr Chris ZZ

14:30 – 15:15 Gabrielle Röst King van het Haarbosch

15:30 – 16:15 Janneke Reinders Ducarlos (14) LT

16:15 – 17:00 Keesje den Hollander Kane Z2

Tijdens de trainingsdagen is publiek van harte welkom (gratis)

Indoor crossclinic

Na het grote succes van vorig jaar komt Roxana Graman op zaterdag 19 en zondag 20 november terug naar de Valleiruiters voor een indoor crossclinic.
Roxana is een ervaren eventing instructrice en rijdt internationaal op 4* niveau. Tijdens haar lessen en clinics staan uitdaging, plezier en respect voor het paard voorop.
Er word gereden in groepjes van maximaal 4 personen die op basis van niveau worden ingedeeld. Het maakt niet uit of je al bijna toe bent aan een heuse B cross of dat je pas 1x over een balkje gedraaft hebt, er is ruimte voor iedereen. Ook pony combinaties zijn welkom.
Denk er aan dat een bodyprotector en veiligheidshelm voor de ruiters verplicht zijn. Voor de paarden worden beenbeschermers aangeraden.
De kosten zijn voor leden E30,- en voor niet leden E35,- voor een uur les. Ook is er een mogelijkheid om foto’s van je les te bestellen. Dit kost E20,- en dit kan je op het inschrijfformulier aangeven.
We hopen dat je enthousiast geworden bent en zien je graag 19 of 20 november terug!

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.roxanagraman.nl of klik op onderstaande link om direct in te schrijven

https://www.supersaas.nl/schedule/Roxana_Graman_Eventing/Clinics_Roxana_Graman

Clinic working equitition

Op 17 december 2022 komt Christa Exalto naar de Valleiruiters om een clinic working equitition te geven. Working equitition is in Nederland een vrij jonge tak van paardensport. De oorsprong ligt in het runderwerk in de Zuid Europese landen. Arbeidsdressuur, respect voor tradities en het runderwerk zijn nog steeds de basis voor de sport. Tijdens de clinic laten we de runderen even met rust en zullen we werken aan het rijden van de trail. Dit zijn verschillende hindernissen waarbij het doel niet is dat je ze rijd maar hoe je ze rijd. Hebben je paard en jij voldoende vertrouwen in elkaar om een brug over te rijden? Kunnen jullie samen een hek openen? Kan je voorwerpen boven en over het hoofd van je paard tillen? Daarnaast komen ook de slalom, het klavertje 3 en het rijden met de garrocha aan bod.
Als je verder gevorderd bent komen in de hindernissen ook de keertwendingen, appuyementen, vliegende wissels en pirouettes voor. Maar het belangrijkste zijn teamwork, vertrouwen en veel plezier!
Er word gereden in groepjes van 2 personen en de clinic duurt een uur. Leden van de vereniging betalen 25 euro, niet leden 30 euro.


Voor opgeven of meer informatie mail naar evenementen@valleiruiters.nl. Vermeld bij het opgeven alsjeblieft je naam, of je paard en jij ervaring hebben met working equitition en of je lid bent van de Valleiruiters.
Tot 17 december!