Valleiruiters
Lidmaatschap en tarieven

Lidmaatschap en tarieven

Op deze pagina vind je de verschillende mogelijkheden en belangrijke praktische zaken rondom een lidmaatschap bij de Valleiruiters.

Soorten lidmaatschap

Hieronder tref je onze verschillende soorten lidmaatschappen aan. De hieronder getoonde bedragen betreffen de jaarlijkse contributies voor het jaar 2024 voor leden vanaf 10 jaar oud. Kinderen tot tien jaar oud, die lessend lid zijn, betalen €225,- per jaar.

Word donateur

Rijd je niet (meer), maar draag je onze vereniging een warm hart toe? Voor €50,- per jaar word je donateur van de Valleiruiters. Neem voor meer informatie contact met ons op via  info@valleiruiters.nl.


Aanmelden en opzeggen
De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS). Alle leden van de Valleiruiters zijn lid van de KNHS. Alle lidmaatschappen zijn persoonsgebonden. Een lidmaatschap wordt aangegaan per kalenderjaar (van 1 januari tot en met 31 december), met uitzonderling van ons ‘Winterbak lidmaatschap’ dat van 15 oktober tot 15 april loopt. Je kunt uiteraard op ieder moment gedurende het jaar lid worden. Bij een accommodatie- en/of lessend lidmaatschap wordt het jaartarief naar verhouding berekend vanaf de maand waarin het lidmaatschap wordt aangegaan. Het lidmaatschap gaat in vanaf de datum van aanmelding via het aanmeldformulier op de website. Voor het ‘Startkaart’ en ‘Winterbak lidmaatschap’ betaal je altijd het jaartarief, ongeacht de datum van aanmelding. Daarnaast betaal je de verplichte KNHS-afdracht van € 28,75 per jaar ook volledig, ongeacht datum van aanmelding. 

Na aanmelding via het formulier op de website ontvang je e-mail ter bevestiging. Er wordt contact met je opgenomen door één van de bestuursleden om je welkom te heten en je wegwijs te maken binnen onze vereniging. Ook ontvang je een factuur voor betaling van de contributie, die we je verzoeken binnen de op de factuur gestelde betaaltermijn te voldoen. 

Opzeggen kan enkel schriftelijk door een e-mail te sturen aan leden@valleiruiters.nl. Opzeggen kan vóór 1 juni of 1 november. Voor meer informatie rondom het opzeggen van je lidmaatschap verwijzen we naar het Huishoudelijk Reglement.

Extra diensten
Lessende leden kunnen extra lessen bij kopen. Het bijkopen van twee extra lessen per vier weken kost €100,- per jaar extra. 

Het licht in onze rijbaan werkt op lichtmuntjes à € 2,50 per stuk voor 50 minuten. Voor de aanschaf van de lichtmuntjes neem je contact op met één van de bestuursleden of via info@valleiruiters.nl. 

Alle lessende en accommodatieleden krijgen de beschikking over een sleutel van de toegangsdeur van de rijbaan. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €10,-.

Betaling contributie

De factuur voor de contributie van 2023 is in mei 2023 verzonden. Was je in 2023 al lid van een andere vereniging en stapte je gedurende het jaar over naar de Valleiruiters, dan ben je niet opnieuw de jaarlijkse KNHS afdracht van € 28,75 verschuldigd.